Naar school

Na een week vol ontdekkingen aan boord, in het bos en op het strand, is het tijd om de tocht met de auto te maken richting school. De eerste schooldag!

Om kwart voor 7 gaat de wekker. Na een korte wandeling stappen we samen in de auto voor de tocht naar school. Toch een 45 minuten rijden. Monty laat zich zonder morren vervoeren. Eenmaal bij school aangekomen blijkt dat Monty het toch wel heel spannend vindt. Trillend op z’n pootjes zit hij in de personeelskamer.

Als dan een voor een de collega’s binnen druppelen is ons beestje niet meer zo stoer. Liggend onder mijn stoel probeert hij zich onzichtbaar te maken. Er zijn twee kinderen op school die hun nieuwe schoolvriendje met koekjes onder mijn stoel vandaan lokken. En koekjes, dat werkt altijd!

Een van hen heeft zelfs een speeltje meegenomen, speciaal voor Monty. De bruine pluizebol gaat zich steeds meer op z’n gemak voelen. En is zelfs in voor een kleine stoeipartij. Het blijkt allemaal wel erg vermoeiend, al die indrukken en zoveel aandacht. Na een snelle fotoshoot in de kantine stort het hondje ter aarde onder mijn bureau. Daar zit voorlopig geen leven meer in…

Poserend in de kantine

Later die dag, thuis aan boord, zit Monty weer vol praatjes. We ontdekken dat kaas ook een heerlijke traktatie is. Hij is bereid te zitten, te liggen en zelfs te apporteren: alles voor een stukje kaas! En hoe zalig slaapt de eigen bench. Het was een indrukwekkend dagje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: