Versoepelingen

De afgelopen weken volgen de ontwikkelingen zich snel op. Zo wordt duidelijk dat we vanaf september weer ons normale rooster mogen draaien. Ook mogen we weer met meer mensen in één ruimte verblijven.

Op de ochtend na dit bericht stuift Monty de kantine in om daar de corona aanwijzingen hoogstpersoonlijk te versnipperen. Het is een bende van papier. Monty kan blijkbaar niet meer wachten tot alle leerlingen weer gezellig samen in de kantine verblijven. Ook de leerlingen en de collega’s kijken hier weer naar uit. Terug naar normaal.

Ondertussen maakt ons haarballetje zich ook verder van nut. Een leerling uit leerjaar 2 komt mijn kantoortje binnen en vraagt of ik tijd heb voor een gesprek. Dat heb ik. Ik luister naar hem en wil hem daarna naar de juiste persoon doorverwijzen. Dan komt de aap uit de mouw. Hij zegt: “Mevrouw, eigenlijk hoopte ik alleen dat ik even met Monty mocht lopen…” Dat doen ze vervolgens. Een opgeluchte leerling komt na de wandeling Monty weer afleveren.

Dankzij de versoepelingen kunnen we de diplomauitreiking gelukkig door laten gaan met publiek. Zo is er in ieder geval nog wel een afsluiting van hun schoolcarrière voor deze leerlingen. Monty blijft een dagje thuis. Tot 23.00 op school, daar is hij nog te jong voor.

De dag erna is Monty weer van de partij. Die middag staat er een feestelijke afsluiting voor onze geslaagde vavo-leerlingen op de rol. Een uurtje voor aanvang lopen we samen nog even het park in. Monty voorzien van een gloednieuwe anti-blafband, een band die een piepje geeft of gaat trillen bij elke blaf. Alsof hij het weet doet het monster iets zeer ongebruikelijks. Hij loopt kalm de vijver in. En er weer uit. De blafband zeiknat van groene drab en Monty ook…

Stinkend naar groene drap en modder woont Monty even later de bijeenkomst bij. Wanneer het eerste applaus losbarst, blaft Monty vrolijk mee. De blafband ligt nog te drogen… Bij de tweede uitbarsting van applaus volgt er nog een voorzichtig blafje. Daarna horen we hem niet meer. Misschien is een blafband niet nodig? Monty gedraagt zich voorbeeldig op het podium!

%d bloggers liken dit: