Water

Zo heerlijk! Zomervakantie. Dus volop tijd voor strandwandelingen. En Monty is een echte waterrat.

Gezellig langs de zee slenteren is geen optie. Nee. Als Monty het zoute water ruikt, trekt hij een sprintje door de golven, achter de meeuwen aan, het water in. En wat een ontdekking: als je met je pootjes op het water slaat spettert het hoog op. Zo lekker om achter aan te springen of in te happen. En eenmaal uitgespeeld, moet er natuurlijk een kuil gegraven worden. Zo diep mogelijk. Op zoek naar de schat. Soms is dit een touwtje, soms een stukje plastic. Hij graaft altijd wel iets moois op.

Intussen is ons mormeltje al bijna zes maanden oud. Een mooie leeftijd voor een eerste bezoek aan de trimsalon. En wat een feest is dat! Monty blijkt onder de klitten te zitten. Gelukkig komt de tondeuse er niet aan te pas. Wel worden er op gevoelige plekjes hele stukken van zijn wollige vachtje weggeknipt. Hij wordt uitvoerig gewassen en ingezeept. Met een crèmespoelinkje toe. Na ruim twee uur geduldig de behandeling te hebben ondergaan, is Monty onherkenbaar. “Baby of stoer?” vraagt de trimster. Ik kies voor stoer. Het gekozen parfum is nadrukkelijk aanwezig. Eenmaal thuis valt Monty in een diepe slaap. Het was niet niks.

Gelukkig regent het de volgende dag. Ik zit namelijk met een hondje dat niet op zichzelf lijkt: haren keurig gefohnd, alles netjes in model en heel zacht en poezelig. Met een stoer luchtje. Een stevige wandeling door de plensbui moet alles weer recht zetten. En ja hoor, Monty rent vrolijk door de modder en laat zich nat regenen. Zijn vertrouwde krulletjes zijn weer zichtbaar op z’n koppie. Hij is er weer!

%d bloggers liken dit: