Hondkapje

Wat is ie groot geworden! En helemaal verkleurd! Afgelopen week hoorde Monty keer op keer hoe goed hij gegroeid is. En dat is natuurlijk niet gek na zes weken zon, goed eten en heel veel wandelen en spelen. Monty is inmiddels zelfs al bijna een puber. En daar hebben we er meer van op school!

Het is heerlijk te voelen hoe de school weer tot leven komt nu alle leerlingen er weer zijn voor hun lessen en om hun sociale leven weer op te pakken. Voor Monty is het wel even wennen: zóveel kinderen tegelijkertijd bij elkaar. Zoveel aandacht ook. Toch is alles nog niet bij het oude. Zo gelden er nog steeds extra regels in de school om coronabesmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Er zijn nog steeds looproutes in het gebouw, leerlingen ontsmetten hun handen bij binnenkomst, niet alle plekken in de school zijn meer geschikt als overblijfruimte, leerlingen dienen nog steeds afstand te houden tot de volwassenen…

Ook lopen er tegenwoordig mensen rond, vooral tijdens de pauzes en op drukke plekken, met mondkapjes. Wat een gek gezicht. Monty is solidair en zet ook een kapje op. De pasvorm is helaas niet geschikt voor een hondensnoetje. We zetten hem snel weer af. Geen hondkapje voor Monty!

Deze week pakt Monty zijn werkzaamheden weer rustig op: de kinderen begroeten, stoeien met het personeel en de rust bewaken in het pand. Zo lopen we op een middag na de lessen de fietsenstalling in. En iedereen weet: de fietsenstalling is om je fiets te stallen, niet om met zijn allen te chillen. Monty weet dat ook. Dus als hij volkomen onverwachts een grote groep kinderen in het fietsenhok ziet staan, rent hij ze luid blaffend tegemoet. Deze aanpak blijkt zeer effectief. De fietsenstalling is in een mum van tijd weer leeg.

Net als de kinderen en het personeel kost zo’n eerste schoolweek Monty best veel energie. We moeten toch echt weer in een ritme komen. Monty is steeds gesloopt aan het einde van de schooldag. Hij is nog een jong hondje en heeft zijn rust nog hard nodig. Vanaf deze week voeren we daarom vaste rusttijden in. Twee maal per dag doet Monty voortaan een dutje in zijn eigen bench. Even bijtanken!

%d bloggers liken dit: