Vreemde hond

We zien het wel vaker. Leerlingen die onrustig gedrag laten zien, gewoon uit verveling. Wat extra aandacht, moeilijkere opdrachten en wat verdieping is dan meestal de oplossing. Gewoon wat actie graag! Afgelopen week bleek maar weer eens dat het gedrag van Monty niet erg verschilt van dat van onze leerlingen.

Door de coronamaatregelen zat een normale open dag met drommen bezoekers er helaas niet in dit jaar. Nee. Het moest ditmaal digitaal. In plaats van volop actie, bergen aandacht en activiteit mocht Monty tijdens de online presentaties rustig in de personeelskamer liggen. Geen hoofdrol voor ons harige vriendje. Geen aandacht. Geen actie. Het lijkt evengoed perfect te verlopen. Niets te horen. Als we na afloop de personeelskamer in lopen zien we een tevreden hondje tussen heel veel pluisjes. En een lege kussensloop uit zijn hondenmandje. De ondeugd! Het was ook wel een heel saaie avond…

Tijd voor wat actie dus! Op naar het strand. Als we daar in het weekend met balletjes gooien, zien we ineens een hele gekke grijs/zwarte ‘hond’. Zijn baasje rent voorop, het beestje waggelt er achteraan. Als we dichterbij komen zien we dat het een mollig zwijntje is. Het baasje roept z’n beestje “Bacon!” (James Bacon), die vervolgens braaf luistert, zijn baasje een kus geeft en als beloning een snoepje uit een wit trommeltje krijgt. Inmiddels ziet ook Monty dat deze hond wel héél vreemd is. Veel geblaf en gesnuffel is het gevolg. Om het zwijntje niet verder van streek te maken, leiden we de aandacht van Monty af door snel z’n balletje te gooien. En daat gaat hij weer: als een dolle achter z’n balletje aan….

%d bloggers liken dit: