Afscheid

Nietsvermoedend stormt Monty deze ochtend de trap op richting de personeelskamer. Op zoek naar z’n collega’s en een goede portie brokjes.

Nietsvermoedend, want Monty heeft geen idee dat vandaag zijn allerlaatste werkdag op het Montfort is. Vrolijk doet Monty zijn drill. Hij weet precies wat te doen voor een koekje. Bij mevrouw L een paar rondjes draaien, bij meneer B meelopen en stilstaan, bij meneer W koekjes uit de lucht happen. En soms volstaat een eenvoudige zit en pootje.

Na een kort dutje op het kantoor is daar mevrouw B al weer die hem meeneemt naar de mediatheek. Hup! Aan de slag! Kroelen met de kinderen, even poseren voor de foto met een gekke muts op en tussen deze werkzaamheden door mevrouw B bewaken onder haar bureau. Een heerlijk plekje overigens volgens Monty. Dat gaat hij zeker missen.

Binnenkort start Monty op zijn nieuwe werkplek. Op een andere school en in een andere stad. Dat zal enorm wennen worden. Maar een ding is zeker: Monty blijft Monty. Ook op een andere school. Want Montfortaan ben je voor het leven. En dat is voor Monty niet anders.

%d bloggers liken dit: