Wat een schooljaar!

Het zit erop. Schooljaar 2020-2021. En wat een jaar!

Bij aanvang van dit schooljaar hoopten we nog op een relatief “normaal” jaar. Met gewoon alle leerlingen op school, afstand tot de docent en wel of niet met mondkapjes. Maar dat pakte anders uit. Al gauw zagen we oplopende besmettingen, waardoor soms hele klassen uit voorzorg in quarantaine moesten en was er bovengemiddeld veel lesuitval, doordat ook de docenten zich aan de maatregelen moesten houden. Lockdown, weer deels naar school, online lessen, extra examenperiodes, verplichte mondkapjes, weer helemaal naar school…

Je zal maar een schoolhond in opleiding zijn! Wat is dan normaal? Van een mondkapje kijkt Monty niet meer op. En groepen leerlingen te dicht bij elkaar blaft Monty moeiteloos uiteen. Op de gangen kan het ook maar beter rustig zijn, want daar wil Monty zich ook nog wel eens mee bemoeien: niet rennen is de afspraak!

Het is duidelijk dat Monty zich al helemaal thuis voelt in het gebouw. Hij kent de leerlingen en de medewerkers intussen goed. Kwispelend laat hij zich meenemen voor een wandeling met mevr. B of met een groepje leerlingen. Maar als daar ineens een indringer is, een onbekende, zoals de liftmonteur of iemand die de nieuwe kluisjes komt installeren, laat Monty goed van zich horen. Het is niet mogelijk stiekem en ongezien de school in te sluipen… Wat een herrie, maar ook een veilig gevoel!

Laten we hopen dat we snel een punt kunnen zetten achter alle corona ellende. En dat Monty komend schooljaar het échte normaal mag beleven. Monty heeft in ieder geval alvast zijn steentje bijgedragen bij het verwijderen van de afzetlinten. Klaar met alle maatregelen. En nu: vakantie!

%d bloggers liken dit: