Een nieuwe baan

Zo gek! Vandaag was alles anders, was echt álles nieuw. Vandaag was namelijk de eerste werkdag op de nieuwe school. En dat was niet alleen nieuw voor Monty. Nee, de leerlingen van de nieuwe school moesten ook even wennen…

Het zoemde al snel door de school: Er is een hond, er is een hond! Gelukkig maar voor Monty dat hij een rustig plekje in het gebouw heeft. Want op één dag met alle leerlingen kennismaken zou wat teveel van het goede zijn.

We begonnen de kennismaking daarom met een wandeling, met twee kanjers uit de derde klas: een dappere leerling die zijn angst voor honden ging overwinnen en een ervaren rot met thuis zelfs een heuse papegaai. Zij wezen Monty de weg naar het park en al lopend vertelden ze honderduit over de school. Hoe gezellig!

Verspreid over de dag wisten ook andere leerlingen onze makker te vinden. Sommige kinderen hadden duidelijk al ervaring met honden en wisten meteen hoe zoiets moet. Andere leerlingen vonden het nog spannend en ontdekten dat de hond precies doet wat je zelf doet. Als je gilt, blaft hij mee. Als je wegrent, rent hij met je mee. Handig om te weten. De truc is dus om juist rustig te blijven staan… En een koekje werkt dan altijd.

We gaan het rustig opbouwen. Zodat zowel Monty als de leerlingen en medewerkers van de Einder goed aan elkaar wennen. Nu eerst even bijkomen van alle nieuwe indrukken. Volgende week weer een dagje!

%d bloggers liken dit: