Een nieuwe coupe

Het waren drukke weken. Ook voor Monty. PR-optredens zoals de online open dag, informatieavonden, digitale scholenmarkten en zelfs een live talkshow vanuit ons theaterlokaal, vulden de avonden.

Een heuse talkshow dus. Met een echt draaiboek en een professionele cameraploeg. En als de technici alle voorbereidingen treffen voor de live show die avond, zit Monty er met zijn snoetje bovenop. Wat doet die kabel daar, wat is dat voor apparaat? Niets ontsnapt aan zijn aandacht. Vlak voor aanvang van de show worden we allemaal nog even gepoederd, er gaat een borstel door het haar van Monty. Wanneer dan later het optreden begint, kan Monty eindelijk ontspannen. Als een slappe dweil ligt hij ontspannen aan mijn voeten te snurken. Het was een hele klus. Maar het resultaat is er ook naar!

En dan is daar het heugelijke moment waarop Monty de hele dag wordt gefeliciteerd: zijn eerste verjaardag. Monty krijgt visite (hij wel!), cadeautjes, een lekker bot en héél veel aandacht. Het is een heerlijke dag. En Monty trakteert met kleine gebakjes en lekkere koekjes. Feest!

Intussen treffen we op school de voorbereidingen voor weer een nieuw rooster. Er zijn weer versoepelingen aangekondigd. De afgelopen maanden kwamen de examenleerlingen dagelijks naar school. Nu mogen ook de andere leerlingen weer komen. Maar wel allemaal op 1,5 meter afstand van elkaar. Knap lastig te organiseren…

Gelukkig zijn er nog meer versoepelingen doorgevoerd: de kappers mogen weer open! En dat is maar nét op tijd voor Monty. Boven op zijn koppie zagen we inmiddels een oerwoud van wilde dreadlocks ontstaan. Als we iets langer hadden gewacht, was de schaar niet voldoende meer geweest. Dan had de tondeuse de klus mogen klaren. We nemen afscheid van zijn coupe de corona. Gedurende ruim vijf uur wordt Monty onder handen genomen: geborsteld, gewassen, gedroogd, geknipt, oortjes en nageltjes nagekeken… Ik tref een tip top hondje aan die avond. Het is even wennen, zo zonder zijn lange lokken, maar het blijft Monty. Even lief en nu zelfs nog zachter, nog meer een knuffelhondje!

%d bloggers liken dit: