IJsbeertje

Temidden van alle corona-ellende wordt het ook “gewoon” winter. Voor Monty valt er weer volop nieuws te ontdekken. En gelukkig valt alle pret precies in het weekend.

Het is nog maar een week geleden dat Monty het plezier van krakend ijs ontdekt. Als het ’s nachts flink gevroren heeft stappen we in de auto. Op weg naar het bos. Daar barst het van de bevroren plassen, nog helemaal intact. Wat een feest om hierop te springen en te horen hoe het ijs kraakt. En kleine stukken ijs af te breken. Monty is weer even helemaal puppy, door het dolle heen!

Terwijl vandaag dan eindelijk de eerste sneeuwvlokjes uit de lucht vallen, heeft Monty niets in de gaten. Langzaam zien we Monty transformeren van een pluizige bruine teddybeer naar een vrolijk ijsbeertje met witte sik.

En als hij eenmaal de sneeuw ontdekt, is er geen houden meer aan. Alles ziet er anders uit, overal nieuwe luchtjes. Zigzaggend verkent Monty het nieuwe landschap. Hieper-de-pieper springt hij in de sneeuw: helemaal hyper van alle nieuwe indrukken.

Het ziet ernaar uit dat deze winter maar een weekend duurt. Precies lang genoeg. Maandag kan ons ijsbeertje weer mee naar school: gezellig met al z’n vrienden en heerlijk bijkomen in de mediatheek.

%d bloggers liken dit: