Laatste keren

De zomervakantie is begonnen. We kijken nog even terug op de laatste schoolweek waarin Monty zijn collega’s van het Montfort gedag zegt. Een week vol laatste keren voor een lange zomer.

Zo weet Monty op de laatste nipper zijn roze flamingo te slopen tijdens een van de vele momenten in de mediatheek. Mevrouw B en Monty zijn de afgelopen weken onafscheidelijk geworden: dutjes achter de balie (Monty dan), in gevecht met zijn mandje, achter de piepkip aanrennen tussen de boekenkasten door, lange wandelingen… Monty gaat zijn vriendin zeker missen!

Op de derde verdieping neemt Monty afscheid door mevrouw L van de administratie ongevraagd een workout te bezorgen. Pak me dan! Mevrouw L ziet zichzelf, tot hilariteit van haar collega’s, achter een jong enthousiast hondje aan rennen. Wat een geweldig leuk spelletje!

In de ochtenden zal Monty het de komende weken zonder alle aandacht van de collega’s moeten stellen. Er vliegt de komende tijd geen flos door de personeelskamer om achteraan te sprinten, even geen geknauw meer aan het onderstel van de tafel, geen tassen om in te snuffelen. En geen circuskunstjes de komende tijd met meneer W. ‘Ga maar lekker liggen! Blijf! Één twee drie… hoppa!!’ En meneer W en Monty springen samen hoog de lucht in. Altijd een paar koekjes waard.

Ineens is het donderdagmiddag. Het schooljaar is voor Monty nu écht voorbij. Na veel gekroel stapt Monty de auto in en rijden we samen naar huis. Zomervakantie!

Dat weekend start de zomervakantie met prachtig weer voor een tochtje over het water. Monty trekt zijn nieuwe zwemvestje aan. Samen stuiteren we op hoge snelheid over het Haringvliet. Monty geniet! Een heerlijke start van de vakantie.

%d bloggers liken dit: