Op zoek!

Gezocht: lieve hond die van aandacht en kroelen houdt.

Op zoek dus naar een hondje! Na veel praten (met het baasje van Bas, met verschillende collega’s, met leerlingen en ieder ander die over het onderwerp wilde meepraten) en na intensief struinen op het internet, komt een profiel op tafel.

Montfort zoekt een kleine hond, benaderbaar, aaibaar, lief voor kinderen, met veel geduld, gek op aandacht, goed te trainen, het liefst niet verharend en met een hoog schattigheidsgehalte.

Een kleine labradoodle. Dat moest het worden. Het zijn slimme beestjes, die niet of nauwelijks verharen en met een lief karakter. Vanwege alle puppyproblematiek (nog niet zindelijk, veel slaap en intensieve zorg nodig) kijken we in eerste instantie naar een hondje dat de puppytijd net voorbij was. Echter, verschillende experts op het internet geven aan dat juist in de eerste maanden van het leven van een pup het socialisatieproces plaatsvindt. Juist deze periode is daarom heel belangrijk om goed en nauwgezet te doorlopen. In deze periode kan het hondje wennen aan alle prikkels en aan zijn toekomstige omgeving.

Toch maar een pup dus. Zoekend op het internet blijkt het te barsten van super schattige pups. Allemaal om verliefd op te worden. Wat een schatjes! En welke kies je dan?

Een kleine. Dat is makkelijk. Het wordt een mini (of kleine medium) labradoodle. Welke kleur? Zwart is zo donker, wit kan zo vies worden,… Een bruine dus. En dan het vachtje. Lekker veel haar heeft de voorkeur! Fleece met een beetje krul. Heerlijk knuffelbaar.

We kiezen er voor de pup bij een particulier te halen. Zo is het beestje al gewend aan omgevingsgeluiden, omdat het gewoon in huis opgroeit. En heel fijn om zo nu en dan alvast langs te kunnen gaan voor een sneak preview. De pup die met de dag groeit en zelfstandiger en actiever wordt. Zo mooi om te volgen!

En ja hoor. Bingo! Op 12 februari is er een nestje geboren met zeven kleine labradoodletjes. Niet te ver van huis, zodat de jonge pup niet meteen een wereldreis hoeft te maken op zijn eerste dag weg van moeders. We bezoeken moeder labradoodle met haar pups en zijn op slag verliefd op een prachtige kleine pup: bruin met een wit befje. De oogjes nog dicht, de pup is zo lief. Met een mooi dik vachtje met een kleine slag erin. Dat moet wel een prachtige hond gaan worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: