Scheepshondje

Eindelijk is het zover: Monty mag naar zijn nieuwe huis. Dat is een boot. Nu de scholen dicht zijn, noemen we Monty geen schoolhondje, maar houden we het voorlopig op een scheepshondje

Op een zonovergoten dag nemen we Monty mee voor zijn eerste kennismaking met de wereld. De eerste keer naar buiten. De eerste autorit. Hij vindt het enorm spannend en kruipt steeds tegen ons aan. De eerste keer op de steiger, de eerste keer met z’n poezelige pootjes op het stalen dek. Zoveel indrukken!

Niet te geloven hoe goed Monty het doet. Eerst wat onwennig en erg aanhankelijk naar ons. Daarna in voor een spelletje, wel steeds dicht bij ons. Na een poosje komt Monty los en speelt met alles wat hij tegenkomt. Als een lammetje springend in het gras, dolenthousiast met z’n piepkip, snuffelend over het dek, dan weer spelend met een van z’n vele knuffels. Druk druk druk.

Overal prachtig speelgoed aan dek!

En wat fijn dan dat Monty zonder morren zijn bench in stapt om daar een dutje te doen. Meteen de eerste dag al! Plassen doet Monty het liefst op het tapijt. Maar de aanhouder wint. Dat zijn wij. Al snel snapt Monty waar hij zijn behoefte wél mag doen. Hij wordt uitbundig beloond met koekjes en knuffels als hij buiten een drolletje draait. Wat een topper!

En dan volgen er dagelijks nieuwe ontdekkingen. Naar het strand en daar voor het eerst met de pootjes in het water, een kuil graven in het zand. Een wandeling door het bos, onwennig door de blaadjes en takken. Vriendschap sluiten met het buurhondje. Het zijn meteen dikke kameraadjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: