Vuurdoop

Eindelijk is het zover. Na een lange periode vol voorbereidingen mag Monty aan de slag!

Op donderdagochtend maken we ons op voor de eerste werkdag. En dat is meteen een belangrijke dag. Leerlingen van havo 5 maken vandaag hun schoolexamen kunst. Monty begrijpt instinctief wat er van hem verwacht wordt. Als de kinderen de school binnen komen, stapt Monty vrolijk op hen af en laat zich gewillig aaien. De spanning is er voor de leerlingen even vanaf. Een leerling vindt het nog wel eng en houdt afstand. Een klein moment later doet ook deze leerling haar best om met Monty in contact te komen.

Ook op vrijdag weet hij de leerlingen gerust te stellen. Deze dag staat het schoolexamen wiskunde voor mavo 4 op het programma. Na afloop van de toets zijn de leerlingen opgelucht en komen ze de hond nog even knuffelen.

Deze eerste dagen vindt Monty steeds beter zijn draai. Tijdens een sollicitatiegesprek is hij eerst nog wat zenuwachtig. Als de spanning weg is, kruipt Monty rustig in zijn mandje. Het lijkt erop dat Monty zich naadloos aanpast aan de energie die in de ruimte hangt.

Gelukkig is er dan het weekend om stoom af te blazen. Het is prachtig weer. Een goed moment voor een strandwandeling. Monty grijpt zijn kans. Nog nat van een korte zwempartij rolt Monty uitvoerig door het zand. Na zich twee dagen voorbeeldig te hebben gedragen is het heerlijk om even niet fris en fruitig te zijn…

De dagen na het weekend is het hard werken voor Monty: in de ochtend de collega’s begroeten in de personeelskamer, daarna de leerlingen verwelkomen, het MT bijstaan tijdens hun overleg. Tussendoor gaat het zoontje van onze verzuimcoördinator met hem op pad. Er wordt goed voor Monty gezorgd.

Monty is nog wel eenkennig. Als ik naar het toilet ga, verraadt Monty dit door luid piepend voor de toiletdeur plaats te nemen. Een collega komt met de tip steeds iemand anders Monty te laten voeren. Dat gaan we meteen proberen. Laat in de middag tijdens een Skype overleg is Monty verdacht rustig. Als ik even van mijn scherm wegkijk, zie ik dat Monty de papierbak heeft ontdekt. Het is duidelijk dat onze lastpak zich ook nuttig wil maken: hij heeft de hele papierwinkel opnieuw gesorteerd!

Een tevreden hondje
%d bloggers liken dit: