De puntjes op de i

Komende week mag Monty écht starten. Dan komen de examenkandidaten voor hun laatste examens. Verspreid over de dag en in kleine groepjes vanwege het coronavirus. Dat wel.

Om de eerste werkdag piekfijn voor de dag te komen zoeken we de wasstraat voor hondjes op, de woefwash. We tillen hem in het bakje en werpen twee euro in de machine. We spuiten ons mormeltje nat, soppen hem in en blazen hem daarna (een beetje) droog. Echt enthousiast wordt Monty hier niet van. Dit gaan we de komende tijd dus vooral herhalen. In de auto naar huis ruiken we het overheersende parfum van natte hond.

Twee dagen later is duidelijk waarom we beter een abonnement op de woefwash kunnen nemen. Tijdens een wandeling op het strand oefent Monty zijn skills: graven, sprinten, rollen en glijden. Met als resultaat overal zand!

En we oefenen nog een keer met de lift. Voorzichtig. Want dit vindt hij spannend en we ontwikkelen liever geen liftfobie. Ook grote ruimtes, zoals de kantine en de personeelskamer, hebben niet zijn voorkeur. Gelukkig krijgt Monty straks een plekje op een knusse kantoorkamer. Een rustig plekje waar kinderen hem kunnen opzoeken.

Om te wennen aan verschillende type mensen, allerlei geurtjes en onverwachte geluiden, gaan we voor de derde maal naar de markt. Het is belangrijk dat Monty niet in paniek raakt van plotse prikkels. Op school kan het ook gebeuren dat er ineens iemand roept. En alle kinderen bij elkaar in de kantine produceren samen behoorlijk wat decibels. Op de markt roept de marktkoopman ineens dat het nu maar een eurootje kost, haalt iemand Monty plots aan om te aaien, dan ruikt hij weer kaas of vis of waait er een papiertje voorbij,… Volop gelegenheid om te oefenen!

%d bloggers liken dit: