Vakantie

Ook schoolhondjes hebben vakantie. Gelukkig maar, want de boog kan niet altijd gespannen zijn. Een korte periode van ontspanning en opladen is heel welkom zo net voor het echte werk begint.

Uiteraard gaat het trainen door en leggen we de lat steeds hoger. En alles wat Monty al kan, moet hij bijhouden. Tussen deze repetities door wordt óók tijd gemaakt voor ontspanning en nieuwe ervaringen.

Achterin de cabrio, het dak eraf. Monty languit, zoekend naar een plekje waar het goed voelt. Eén keer schuift hij tussen de voor- en achterbank in, daarna snapt hij hoe het werkt. Eenmaal in het bos valt er weer veel te ontdekken. Er zwemmen eendjes met vers kroost, we banjeren door geel struikgewas, het barst van de takken en zo nu en dan passeren we een andere hond. Monty is niet bang aangelegd en daagt andere -grotere en oudere- honden gerust uit. Monty heeft nog veel te leren.

En dan volgen er zonnige dagen naar het strand, naar de duinen, in de haven. Geen straf allemaal! Monty krijgt steeds meer oog voor het andere leven om hem heen en bestudeert van veilige afstand de eendjes op de steiger. Hij rent achter een vlinder aan en merkt het geluid van de vogeltjes op. Nog zo veel te ontdekken.

Tijdens een picknick in duingebied kruipt hij heerlijk tegen ons aan. Met zijn lompe pootjes gaat hij meerdere malen midden in zijn drinkbakje staan. Het picknickkleed is een bende van zand en resten hondenkoekjes en opstuivend zand vindt hij razend interessant. Het leven van een puppy kan prachtig zijn!

Picknick in de duinen
%d bloggers liken dit: