Heel veel baasjes

De start in een lege school: geen kinderen in de kantine, geen bomvolle personeelskamer, geen leswisselingen, geen leerlingen die even stoom komen afblazen…. Allemaal het gevolg van het coronavirus. De hele socialisatie periode van Monty is overhoop gegooid.

In deze eerste periode van social distancing is Monty zich erg gaan hechten aan zijn baasje. We zaten immers samen thuis. Gelukkig is Monty ook gek op aandacht van anderen. Maar als het even kan binnen een straal van één meter van zijn baasje…

Het is belangrijk dat ons chocolade bruine monster zich bij iedereen op z’n gemak voelt. Dat hij ook even zonder zijn vaste baasje kan vertoeven. Als schoolhondje heb je immers heel veel baasjes.

De afgelopen dagen is Monty daarom steeds uit wandelen gegaan met verschillende baasjes. Met koekjes onder zijn neusje om hem mee te lokken op pad (het liefst gaat hij nergens heen als zijn vaste baasje niet mee gaat). Maar we houden vol. Eén  baasje gaat onderweg even op een bankje zitten met Monty naast zich. Monty maakt huilende geluidjes alsof hem iets wordt aangedaan. Hoe opgelaten kun je je dan voelen! De terugweg gaat steeds erg goed. Als een postduif vliegt hij terug naar de basis. Razendsnel.

Diezelfde week gaat Monty een paar uur op visite. Is de bedoeling. Helemaal alleen laten we hem achter bij de oppas, met mandje, speeltjes en kluifje.  Een uur later is de drabber weer thuis. Het begon goed met zijn kluifje. Maar niet lang daarna staat Monty voor de deur te piepen. Heimwee. We gaan het langzaam opbouwen. Met een flinke portie geduld gaan we er wel komen.

Inmiddels is er dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen gelukkig weer meer ruimte voor interactie. De puppytraining hoeft niet meer individueel, maar is voor de eerste maal in groepsverband. Dit is een zinvolle oefening. Het blijkt onmogelijk voor onze krullenbol zich te concentreren op de opdrachten. Op het veldje is immers een uiterst interessante teckel aanwezig. Puppy Bram krijgt alle aandacht van Monty. Volgende week proberen we het nogmaals. Er is ruimte voor verbetering!

%d bloggers liken dit: