Warme overdracht

Als dinsdag 2 juni de leerlingen weer naar school mogen, is Monty er helemaal klaar voor. De leerlingen treffen een blij hondje in de voorhal aan bij binnenkomst.

Terwijl de leerlingen wordt gevraagd de handen te desinfecteren, zich aan de looproute te houden en op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven, zorgt Monty voor een vrolijke noot. Hij laat zich gewillig aaien en blijft verder braaf zitten. Monty moet aan zoveel kinderen tegelijkertijd wennen en er zijn ook kinderen die aan Monty moeten wennen. Het is een kwestie van tijd en geduld.

Doordat de school met meerdere shifts op een dag werkt -steeds een nieuwe stroom van 200 leerlingen na elkaar- is er alle ruimte om te wennen. De tweede werkdag zien we Monty ontspannen op de uitloopmat voor de draaideur liggen.

Terwijl Monty gedurende de dag zijn vaste rustige plekje bij de leerlingbegeleider heeft gevonden, zoeken we zo nu en dan de uitdaging op. Tijdens de lessen lopen we over de gangen. En als een klas en de docent dit willen, stappen we een enkele keer het leslokaal in. De leerlingen merken al snel dat ze heel rustig moeten blijven, om het hondje niet te laten schrikken…

Laat in de middag rent er plots een leerling over de gang, met veel geluid. Monty ligt dan net lekker te doezelen en schrikt op. Luid blaffend laat hij weten dat dit niet volgens de schoolregels van het Montfort is. De leerling geeft aan het nooit meer te doen. Gaat Monty voor nog meer rust en orde zorgen binnen de school?

Schoolhondjes Bas & Monty

We sluiten de week af met een bijzondere ontmoeting. Tijdelijke schoolhond Bas, die het in januari voortreffelijk deed in de school, loopt weer een dagje mee. Monty en Bas hebben die dag alle ruimte voor de warme overdracht. Bas is al wat ouder dan Monty en neemt gemakkelijk zijn plekje weer in. Het is even aftasten. Na een poosje liggen de hondjes lief samen te dutten. Wat fijn dat ze vriendschap hebben gesloten!

%d bloggers liken dit: