Zomaar een week

Monty heeft er zin in als hij op maandagochtend 7.00 uur de school binnen dribbelt. Enthousiast duwt hij met zijn pootjes de automatische draaideur vooruit en trekt vervolgens een sprintje naar de personeelskamer. Niet veel later drinken we een bakje koffie met de collega’s. Monty geeft iedereen aandacht bij binnenkomst. Daarna heten we de leerlingen welkom in de voorhal. De week is van start! Wanneer Monty even later bij de leerlingbegeleider plaats neemt, doet hij dat luid zingend. Ik krijg een geluidsfragment toegestuurd van een huilende wolf. Of is dat Monty? Het is weer even wennen na het weekend…

De dinsdag is lang en intensief. Pas rond 19.00 verlaten we de school. Voor Monty geen probleem, hij heeft nog volop energie die avond voor een stevige wandeling. Ons wolfje slaapt die nacht als een roosje.

Wat een verrassing als woensdagochtend een leerling met haar hondje langs komt. Het is Boef. Een therapiehond. Hij mag mee naar verschillende instellingen om ouderen en dementerenden op te vrolijken. En een vrolijk hondje is het zeker! De twee boefjes hebben het enorm naar de zin. Monty vergeet uit puur enthousiasme compleet zijn werkzaamheden. Ineens staan er twee meisjes op de bank. Alleen Monty, dat ging nog wel. Maar nu zijn het er twee! We beëindigen de stoeipartij snel, zodat de leerlingen in alle rust naar de lessen kunnen.

Monty de schoolhond & Boef de therapiehond

De donderdag verloopt rustig. Monty speelt, wandelt, eet, slaapt en kroelt. En hij is er goed in! Ook de vrijdag loopt op rolletjes. Als kers op de taart is daar ’s middags het zoontje van onze verzuimcoördinator weer. Hij gaat fanatiek met Monty aan de slag, zodat Monty die avond goed voorbereid op de puppytraining komt. Gewapend met clicker en knakworstjes oefenen ze zit, laag en rustig lopen aan de lijn. Die avond krijgt Monty een 10+ van zijn trainer!

%d bloggers liken dit: