Thuis op Montfort

We beginnen al een beetje te wennen aan het nieuwe normaal. Gelukkig verwelkomen we dagelijks onze leerlingen weer. Maar omdat ze in shifts om beurten komen, is het geen moment écht druk in school. Dat geeft Monty wel alle gelegenheid te wennen aan de geluiden van onze koters en aan het gebouw.

Dat Monty de weg al aardig weet in de school laat hij op maandagochtend zien. Nadat hij zijn plekje heeft ingenomen bij de leerlingbegeleider, pak ik snel de lift naar mijn kamer. Nietsvermoedend ga ik aan het werk. Niet veel later glipt Monty op een onbewaakt moment de deur uit. Hij loopt linea recta naar de lift. Als daar iemand naar buiten gaat, grijpt ons monstertje zijn kans en gaat ongezien de lift in. De liftdeuren gaan dicht en Monty wacht geduldig tot de lift in beweging komt. Tevergeefs. Gelukkig wordt Monty snel bevrijd. Dat hij op de juiste knopjes moet drukken om naar de derde verdieping te gaan, dat heeft hij nog niet door…

In zijn uppie in de lift

Tijdens zijn ochtenddienst in de voorhal laat Monty steeds een andere kant zien. Soms wild in gevecht met zijn eigen riem, soms languit liggend op de mat, weer een andere ochtend zit hij fris naast me en begroet enthousiast de leerlingen. Steeds meer leerlingen nemen bij binnenkomst even de tijd om Monty te knuffelen. Er volgen hele verhalen over huisdieren waar de leerlingen voor zorgen. Zo leuk om over die kant van het leven van onze kinderen te horen! En als vervolgens leerlingen zich net te laat het gebouw binnen haasten, blaft Monty ze toe: ‘Voortaan graag op tijd van huis vertrekken!’

Lopend door de gangen van het gebouw ziet ons harige mormeltje erop toe dat alles netjes blijft. Losse papiertjes raapt hij plichtsgetrouw op en loopt trots verder met zijn troffee. Zo houden we het wel netjes op Montfort! ’s Middags vind ik hem plots verdacht zoet ruiken. Er valt een roze bubblegum uit zijn snoetje als ik hem afleid met een hondenkoekje.

Op vrijdagochtend ontvangen we een berichtje van een collega dat hij vertraging heeft in het verkeer. Hij gaat te laat komen voor zijn les. Gelukkig is Monty niet te beroerd te assisteren bij het opvangen van deze leerlingen. De gemiste lestijd wordt zinvol ingevuld met informatie uit de mediatheek. Braaf gaat Monty zitten, na het commando zit. Monty vindt het maar wát interessant allemaal!

Assisterend tijdens een opvangles
%d bloggers liken dit: