Moord op de flamingo

In de mediatheek van het Montfort College vinden we niet alleen heel veel boeken en computers. Nee, als je goed kijkt zie je op verschillende plekken bijzondere voorwerpen. Stukjes fluffy roze stof, een restje touw, een bot in een doos…

Iedere ochtend rond een uur of tien bevrijdt mevrouw B onze harige snurker uit zijn bench. Tijd voor een wandeling! Het enthousiasme waarmee Monty mevrouw B begroet is hartverwarmend. Samen op pad en dan de mediatheek in.

Als een klas of groep het aandurft mag Monty los lopen door de mediatheek. Nieuwsgierig snuffelt hij aan tassen en jassen. Op sommige momenten weet hij ieders aandacht te pakken. In gevecht met zijn botje, dat daarna ineens verdwenen is. De klas is reuze bezorgd: waar is zijn botje gebleven? Gezamenlijk zet de klas een zoekactie in. Uiteindelijk blijkt het voorwerp in een doos te zitten. Dáár had Monty het dus verstopt!

Het kan ook zomaar gebeuren dat mevrouw B spannende verhalen vertelt aan een klas. Van leerlingen hoor ik het verhaal van de moord op de flamingo. In geuren en kleuren horen de kinderen van mevrouw B hoe Monty van een perfect gezonde roze flamingo (met piepje) een verzameling touwtjes en restjes stof maakt. Gruwelijk…

Ineens word ik geacht thuis te blijven, in quarantaine. Ik ben in contact geweest met iemand die positief is getest op corona. In afzondering moet ik de periode thuis doorbrengen. Ik prijs me gelukkig met m’n chocolade bruine vriendje. Goed gezelschap! Op rustige momenten (heel vroeg, heel laat en rondom etenstijd) lopen we saampjes door het bos of over het strand. Even uitwaaien! Vandaag is de laatste dag van de quarantaine periode: we zijn geheel klachtenvrij gebleven. Dus morgen mogen we weer naar school!

%d bloggers liken dit: