Feestmaand

Ineens bevinden we ons in december: die donkere maand met overal kerstlampjes en gezelligheid. Voor Monty alweer een maand vol avontuur.

Hoewel de overheid vuurwerk heeft verboden is daar in Rotterdam maar weinig van te merken. Al weken wordt er vrolijk op los geknald. En Monty heeft het er zwaar mee. Als er weer een “bom” ontploft gaat Monty het liefst linea recta terug naar school. Dit tot groot verdriet van de kinderen die met hem op pad gaan. We zijn daarom extra voorzichtig: de lijn houden we kort en we blijven dicht bij school.

Net voor de tweede lockdown, dompelt Montfort de school onder in kerstsfeer. In de voorhal “knappert” het haardvuur, overal staan kerstcadeautjes en hangt kerstversiering. Op vrijdag treffen leerlingen bij binnenkomst een oliebollenkraam. De vette lucht is door het hele gebouw te ruiken. Gratis oliebollen. De leerlingen genieten!

Monty weet niet waar hij het moet zoeken. Her en der likt hij een restje oliebol op. Iedereen is vrolijk, Monty dus ook. Omdat Monty zijn kersttrui is vergeten, zetten we hem een kersthoedje op. Dan loopt onze rakker met een nieuw speeltje rond. Oei! In zijn harige snoetje zie ik een glazen kerstbal… Gelukkig ruilt hij die zonder morren in voor een koekje. Dat ging maar net goed.

Aan het einde van deze feestelijke dag neemt Monty samen met een leerling plaats in de Doe-het-selfie-Kerstbox. Klaar voor de foto! Helaas, hoe groot ons beestje inmiddels is, hij is toch echt te klein om in beeld te komen…

Een paar dagen later horen we dat de scholen weer (gedeeltelijk) dichtgaan. De tweede lockdown. En dat net voor de kerstvakantie. Wat een suffe afsluiting van dit kalenderjaar. Gelukkig hebben we nét op tijd de kerstsfeer opgesnoven op Montfort!

%d bloggers liken dit: